Kalligráfia,Kalligráfia tanfolyam,Szépírás,Kalligráfia workshop

Kalligráfia tanulás egy nap alatt

ESÉLYTELEN!!!

Minden gyorstalpaló kalligráfia oktatás átverés!

Miért nem lehet egy nap alatt megtanulni a kalligráfiát?

Miért nem tudnak az első osztályosok egy nap alatt megtanulni írni? … Pont azért nem fog menni nekünk sem, amiért nekik.

A szépírás művészete a kéz izmainak a fejlesztése, gyakorlatoztatása, edzése

Ahhoz, hogy az izommemória fejlődjön folyamatos gyakorlásra, tanulásra van szükség, és az sem mindegy, hogyan haladsz. Ha minden nap leírod az abc-t az valami, de nem is igazán hatékony és nem is elég. Sokkal kisebb energiabefektetéssel jobb eredményeket lehet elérni, ha napról napra egy jól felépített tananyag mentén haladsz.

Aki csodát vár 3 óra alatt, annak nem ezt a kreatív hobbit ajánlom.

kalligráfia lazíts2

Mi a minimum időbefektetés?

Erre nincs egzakt szám, de ha valaki napi 10 percet, negyed órát rászán, akkor az alapvonások két hét alatt begyakorolhatók olyan szinten, hogy már legalább ismerős legyen a kéznek. Erre már el lehet kezdeni felépíteni az első betűket. Újabb két hét betűvetés után már a kalligráfia abc elsajátítható, még két hét, és a nagybetűk is megismerhetőek. Másfél hónap alatt a teljes abc megismerhető egy adott stílusban. Feltéve, hogy tényleg napi 10-15 percet rá tudsz szánni.

Ezek után jöhetnek a betűkapcsolások, díszítő elemek elsajátítása. Két és fél hónap alatt igen szép eredményt érhetsz el, ha következetes és kitartó vagy!

Itt találod a Modern ecsettollas kalligráfia tanfolyamunkat! Kezdd el még ma a kalligráfia tanulást! Hidd el, minden vonás számít!

Mi a helyzet akkor, ha nincs ennyi időd kalligráfiát tanulni?

kalligráfia lassíts

Akarsz kalligráfiát tanulni, de nincs minden nap időd rá

Sebaj, ha elszánt vagy, nem baj, hogy lassabban haladsz, csak annyi a fontos, hogy légy türelmes, és ne várj olyan gyorsan eredményt. Ha csak 2 – 3 naponta tudsz leülni tanulni, nyilván nem 2 és fél hónap alatt tudod végig csinálni a tanfolyamot, de ne aggódj attól még ugyanúgy menni fog.

Akarsz kalligráfiát tanulni, de van, hogy hosszabb időre kiesel és egyáltalán nem tudsz gyakorolni

Szintén nem probléma, amíg elfogadod, hogy az eredmény is csúszni fog a gyakorlással. De tudd, amit megtanulsz, az nem törődik, csak mert kihagysz pár hetet, hónapot. Én már másodjára kényszerültem bő 3 hónapos kényszer szünetre. Mindkét kisfiam a születés után még rajtam élt az úgynevezett negyedik trimeszterben. De semmire sem cseréltem volna el azokat a heteket. A kalligráfia megvár. Egy kis plusz gyakorlás után újra visszatért a jól megalapozott izommemória tudás és folytatom, ahol leraktam a tollat.

Mi a helyzet az egy napos/hétvégés kalligráfia workshopokkal?

kalligráfia kávé

Az is mind átverés?

Dehogy! Ha el tudsz menni, szerencsés vagy, vannak nagyon jó kalligráfia workshopok, de ott is csak elindítanak, nem úgy jössz ki onnan, hogy kalligráfus lettél.

Elmagyarázzák és bemutatják az alapokat, kapsz sok esetben munkafüzetet, élőben javítják a hibáid és egy nagyon jó kezdő lökést kapsz a kalligráfia tanulmányaid beindításához. Azt ajánlom, ha van kedved és lehetőséged ne hagyd ki!

De tudd, akkor is megtanulhatod a szépírás művészetét, ha online tanfolyamon kezdesz bele, nem előfeltétel a kalligráfia workshop. Ha nem elérhető számodra időben / térben, ne csüggedj, Modern ecsettollas kalligráfia tanfolyamunk online elvégezhető!