Kalligráfia abc csillagszép abc

Kalligráfia abc

Kalligráfia abc történelem

Nyugatikalligráfia abc-k

A kalligráfia régen nagyon kötött műfaj volt. Nem végezhette akárki, és éveket kellett tanulni, hogy valaki igazán jó lehessen benne.

Volt néhány változata, de összességében a világ bármely pontján is íródott egy szöveg, a kalligráfia abc egységes volt. Nagyon szigorú szabályok mentén alkottak tehát az írnokok. Ilyenek voltak a dőlésszög, betűmagasság, betűszélesség, a kalligráfiára abc betűit alkotó alapvonások. A betűkapcsolások és íróeszközök is mind-mind adottak voltak.

Modern kalligráfia abc-k

Ma ha kalligráfiáról beszélünk, bár az alapok is megjelennek (copperplate, spencerian, black letter) mégis sokkal inkább előtérbe került az egyéni szabadság és kreativitás. A kalligráfia abc-k változatosak, különböző dőlésszögek, betűarányok, alapvonások, betűszélesség hódít, és ezek variációiból mindenki megalkothatja a saját stílusát.

kalligráfia lazíts

Mi is az a kalligráfia?

Ha ennyire szabad a modern kalligráfia, honnan tudjuk, hogy mi is az a kalligráfia? Rengeteg kalligráfia abc-vel találkozhatsz, ami közös bennük, az, hogy mindegyik alapvonásokból épül fel, és a saját stílusán belül egységes szabályai vannak.

Vegyük például a csillagszépírás kalligráfia abc-t. A 7 alapvonás ami felépíti, adott. 55°os dőlésszöggel dolgozik, a betűk aránya 1:1:1, vagyis a betű teste, a felső hurok es az alsó hurok egyenlő méretűek. A betűk szélessége az oválhoz igazított és a hurkok is az ovál szélességét követik. Ha érdekel, milyen a mi csillagszépírás kalligráfia abc-nk itt találod meg az ingyenes online kezdő kalligráfia tanfolyam linkjét:

És íme néhány kép, ami a csillagszépírással készült, a haladó kalligráfia tanfolyam alatt ilyen alkotások készítését sajátíthatod el te is!

Csillagszép kalligráfia alkotások

A csillagszépírás online kalligráfia tanfolyam felépítése:

A kalligráfia tanfolyamon először az alapvonásokkal ismerkedhetsz meg.

Ez alatt a két hét alatt majd egy órányi videóanyag, bő 50 oldal nyomtatható pdf és extrák várnak TELJESEN INGYEN!

Ezt követik a következő lépések, a Csillagszép kisbetűk >>> ahol a kisbetűs abc-t ismerheted meg.

A Csillagszép nagybetűk >>> ahol a nagybetűs abc-t fedezheted fel és tanulhatod meg.

Ezután jön a szavak és idézetek, majd a saját stílus kialakítása.

A cél az hogy a kalligráfia tanfolyam végére egy olyan kalligráfia abc-d legyen, amivel a saját stílusodban tudsz alkotni.