Rólunk

Egy mérnök és egy matektanár = 
Kalligráfia tudatosan

Eszter (matek tanár) kalligráfia iránti szenvedélye és tollgyűjtési mániája hogyan lett végül vállalkozássá Bálint (mérnök) segítségével…

A kalligráfia tanfolyam alkotói

Házasok, szülők, munkatársak! Szeretjük a kihívásokat!

Szeretek barátokkal társasozni, játszani, zenét hallgatni. Óriási megkönnyebbülés, hogy velük és a családommal lehetek, heti 40-50 óra irodai munka helyett. Ha te is úgy érzed ez jobban hangzik, csatlakozz hozzánk a tanulásban, meglátod, hogy megnyílnak előtted a lehetőségek.​
Kalligráfia,Kalligráfia tanfolyam
Bálint
Imádok írni, bármivel, bármire. Leveleket, naplót, jegyzeteket, bevásárló listát, mindegy, csak írhassak. A kalligráfia viszonylag új szenvedélyem 2017-ben jöttem rá, hogy nem csak írni, hanem “szépírni” is lehet, azóta semmi nem állíthat meg…
Kalligráfia,Kalligráfia tanfolyam
Eszter
Imádunk a kisfiainkkal lenni, és minél több időt közösen tölteni, ez a 8-4-ig munka mellett elég nehézkes mindenkinek, így jött az ötlet, hogy vállalkozzunk együtt otthonról, ami a sok buktató és kihívás mellett pozitívumként pont azt a közösséget adja meg, amire mind úgy vágyunk.
Kalligráfia,Kalligráfia tanfolyam
Közös szenvedélyek

A mi történetünk

Avagy, hogyan jött létre a Csillagszépírás kalligráfia tanfolyam

Szenvedély
Eszter és az írásszenvedélye hamar átcsapott tollgyűjtésbe és kalligráfia tanfolyam keresésbe, amit otthon is el lehet végezni, ugyanis hétvégi workshopokra nem maradt idő.

Hiány
De a kalligráfia tanfolyamok akkoriban nem voltak magyarul elérhetőek, néhány felületes könyvön kívül nem akadt a modern kalligráfia tanulásra lehetőség. Így maradtak a külföldi kurzusok, de azok méregdrágának bizonyultak.

Ötlet
Bálint ajánlására egy régi mártogatós tollhoz készült copperplate könyvből inspirálódva megalkotni a saját ecsettollas alapvonás készletet, felépíteni a betűket, betűkapcsolást.

Megoldás
Tulajdonképpen egy csináld magad tanfolyam jött így létre. Eszter addig írta a kajla alapvonásokat, betűket egymás után, míg egy-egy el nem nyerte a tetszését, azt Bálint digitalizálta, és munkafüzetbe rendezte…
Így már volt miből tanulni, innentől már csak a gyakorlás maradt. 🙂

Megosztás
Ezt a munkafüzetet osztjuk most meg veletek az útközben felszedett sok más tudással együtt. (Eszter végül csak elvégzett egy, két, (pssszt… sok) külföldi kurzust.)

Kalligráfia tudatosan

Tudatosan, tudatosság - mit jelent a kalligráfia tanfolyam alatt?

Tudatosan építjük fel tanfolyamainkat

Minden lépésnek oka és értelme van, amit el is magyarázunk.

Tudatosságra próbálunk ösztönözni

Az egész tanfolyam arra épül, hogy megtanulj kalligráfiát tanulni, és ne ragadj le egy stílusnál.

Tudatosság – mindfulness

Segítünk a kalligráfia által kiszakadni a mindennapi mókuskerékből, napi negyed óra tudatos jelenlét egy kis csillagszép-írással.