Stabilo kalligráfia toll teszt

STABILO kalligráfia toll teszt

Fontos megjegyeznem, hogy semmilyen módon nem szponzorálnak a kalligráfia toll márkák, amiket bemutatok ebben a sorozatban. Minden tollat magam vettem és teszteltem, így az őszinte véleményemet (pro/kontra/mennyire ajánlom… ) olvashatod a kalligráfia toll bemtató bejegyzésekben.

STABILO kalligráfia toll

A Stabilo is meglovagolja a modern kalligráfia térhódítása által keltett ecsettoll vásárlási hullámot, nagy szerencsénkre. A jól ismert és szeretett tűfilceik után ugyanis a Pen 68 brush elnevezésű kalligráfia toll sem okoz csalódást!

Hegymérete a közepesen nagy kategóriába esik. 19 különböző színben érhető el. Hegye rugalmas ecsetfilc. Tintája víz bázisú, így vízfesték technikákhoz is kiváló. Jól keverhetőek a színei. Kiszáradás elleni védelemmel is rendelkezik. Papírforma szerint kupak nélkül 24 óráig bírja, amit ugyan nem teszteltem le, de a színkeverések alatt valóban semmi baja nem lesz, ha akár egy órán át kupak nélkül váltogatom őket.

Kalligráfia toll teszt

Az alábbi képen a STABILO ecsttoll tesztjét láthatod. A papír a sorozatban mindig ugyanaz a Canson MixedMedia papírja, így a színkeverés tesztek is egységesek lesznek.

STABILO ecsettoll teszt
Stabilo toll írásminta

Kalligráfia toll értékelés

Ecsettoll hegy

A kalligráfia toll hegye rugalmas, de könnyen kezelhető. A nagyon vékony vonaltól az egészen vastagig könnyedén tudunk váltani. Jól bírja a strapát és könnyű vele az írás és a vízfesték technikákhoz is kiváló.

Tinta

Víz bázisú tintája nagyon jól aktiválható. Még egy órával a felvitel után is egy kis víz segítségével, ecsettel könnyen elmosható. Ez azért nagyon jó tulajdonság, mert nem kell sietni a színkeveréssel, van időnk felvinni a színeket, és eleg csak utána elővenni az ecsetet, akkor is szép színátmeneteket érhetünk el. Bár az egy kicsit hátrány, hogy az erősebb/sötétebb színeknél a felvitel után rögtön látszik,hol az eredeti szín és holkezdődik az elmosás.

Színek, színösszemosás

19 színben kapható, én a 12 darabos szettet vettem meg. A színei vibrálóak és jól keverhetők. A színre szín technikánál nagyon jól szerepelt az ecsettoll. Ha egymáshoz közeli színeket választunk, az ombre hatást könnyen elérhetjük.

Az ecsetek összeérintése is jó megoldás, ha érdekes színkeveréseket akarunk elérni a kalligráfia toll segítségével. Bár van olyan ecsethegy, ami elszíneződött a technika hatására, a tintán amit ír nem látszik a második szín, így nem befolyásolja a későbbiekben az alkotást.

kalligráfia abc a2
Színösszemosás STABILO ecsettollal

Ár és elérhetőség

Az ára nagyon baráti, jóval ezer forint alatt kapható egy egy ecsettoll, szettben is, és egyesével is megvásárólható. Az egyik legszélesebb körben elérhető kalligráfia toll. Akár sima írószerekben is rábukkanhatunk, nem kell hozzá spéci boltokban vagy művészellátókban keresgélni.

Összegzés, STABILO kalligráfia toll vélemény

Az egyik kedvenc tollam, nem igazán tudok hátrányát felsorakoztatni. Előnye viszont annál több van.

Jó az ára, szépek és teltek a színei, kényelmes a fogása, strapabíró a hegye, könnyű vele a színkeverés. Kezdők számára is nagyon szívesen ajánlom.

Ha más kalligráfia tollak is érdekelnek az ingyenes Kalligráfia eszközajánlót >>> töltsd le, amiben 24 toll tesztje található írásmintákkal!

Szeretnéd kipróbálni a kalligráfia tollad? Modern ecsettollas online kalligráfia tanfolyamunkon >>> ezt is megteheted, letölthető PDF munkafüzetek és oktató videók várnak. A STABILO ecsettoll a nagy ecsettollas munkafüzethez ajánlott!

A sorozatban megjelent kalligráfia toll tesztek

STAEDTLER kétvégű ecsettoll >>>